Cuget liber, 09.04.2014

Cuget liber, 09.04.2014

Postby Claudia Nitu » 11 Apr 2014, 17:21

Portretele robot şi testarea la detectorul de minciuni, predate elevilor din Constanţa
Ştire online publicată Miercuri, 09 Aprilie 2014 de Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV

Poliţiştii constănţeni au primit, în cursul zilelor de 7 şi 8 aprilie, vizita elevilor constănţeni, în cadrul programului educativ „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Cu acest prilej, prima oprire a elevilor a fost la Serviciul Criminalistic - unde au aflat cum sunt alcătuite portretele robot ale suspecţilor, cum sunt prelevate probe sau amprente după o crimă sau un furt şi cum sunt prelucrate, pentru a-i ajuta pe oamenii legii să-i prindă pe infractori. Astfel, copiilor le-au fost prezentate laboratoarele instituţiei, respectiv Laboratorul IMAGETRAK, Laboratorul AFIS, Laboratorul Poligraf, precum şi Laboratorul de Balistică şi Traseologie.
De asemenea, elevii au vizitat şi Serviciul de Acţiuni Speciale unde au văzut armele poliţiştilor, dar şi sala de sport în care aceştia îşi desfăşoară antrenamentele.
La rândul lor, poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză au mers în mai multe şcoli din judeţul Constanţa, pentru a le vorbi elevilor despre cum pot să devină poliţişti şi cum să se ţină departe de in-fracţiuni. Ieri, o astfel de vizită a fost făcută la Colegiului Tehnic Energetic, unde poliţiştii i-au informat pe copii cum pot preveni un comportament deviant, delincvent şi violent.
Claudia Nitu
User avatar
Claudia Nitu
Site Admin
 
Posts: 92
Joined: 08 Apr 2014, 19:39

Return to CTE in presa

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron