Misiunea bibliotecii şcolare este de a asigura elevilor şi cadrelor didactice accesul la informaţie şi documentaţie, de a susţine procesul instructiv-educativ de participare la dezvoltarea competenţelor-cheie ale elevilor.

Biblioteca colegiului dispune de un spațiu de 72 m2, aflat la parterul clădirii Corp A și include spațiul de primire, spațiul de informare și documentare, spațiul de lectură și depozitul de carte.

poza1poza2poza3

Fondul de carte al bibliotecii cuprinde 24186 de volume, din care aproximativ 16000 sunt în concordanță strictă cu programele școlare.Anual un număr mare de elevi și profesori apelează la acest fond de carte în procesul de instruire și educație.Colegiul Tehnic Energetic Constanța are ca prioritate găsirea fondurilor necesare pentru transformarea bibliotecii în Centru de Documentare și Informare în perioada 2013 - 2020.

Servicii oferite

 • împrumut la domiciliu
 • consultare la sala de lectură
 • informare bibliografică
 • acces la biblioteca electronică
 • acces la biblioteca virtuală
 • acces la Internet
 • Program de functionare

  1. În perioada anului şcolar:
   luni 8,00 - 16,00
   marţi 8,00 - 16,00
   miercuri 8,00 - 16,00
   joi 8,00 - 16,00
   vineri 8,00 - 16,00

  Servicii contracost

 • copiere
 • imprimare
 • legare proiecte
 • laminare
 • scanare
 • 2. În perioada vacanţelor:
   de luni până vineri între orele 8,00-16,00

  Resurse educationale

  Biblioteca Școlara Electronică și Biblioteca Școlara Virtuală

  Prin implementarea softului de bibliotecă Bibliophil (achiziționat în luna octombrie 2012), se va realiza Biblioteca Școlară Electronică prin prelucrarea electronică a tuturor cărților existente în biblioteca colegiului. Elevii și profesorii Colegiului Tehnic Energetic vor avea acces nelimitat la Biblioteca Școlară Electronică și la Bibliotecă Școlară Virtuală.

  Ce însemnă Biblioteca Școlară Virtuală?

 • Acces nelimitat la platforma edu.ebibliophil.ro
 • Puteți adăuga și regăsi toate informațiile din această Bibliotecă Virtuală (descrieri bibliografice, informații digitizate, ebooks, referate, imagini etc.)
 • Posibilitatea de a valorifica rezultatele activității didactice și instituționale
 • Asigurarea promovării accesului la resursele bibliografice existente în bibliotecă
 • Modul pentru publicarea online a revistelor
 • Clubul de lectura

  Clubul de lectura este un site unde puteți găsi și downloada gratuit cele mai bune cărți. Accesând biblioteca virtuală puteți gasi cărți ale celor mai cunoscuți autori din literatura clasică și modernă, cărți din colecția științifico-fantastică, cele mai bune bestsellere, dar și cărți pentru copii, mari enciclopedii, dicționare etc. De asemenea, puteți găsi cărți de tehnică, medicină, gastronomie s.a.

  Biblioteca pe mobil

  Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu BookLand şi oferă acces la 100 titluri de carte din următoarele categorii: Beletristică, Dezvoltare personală, Istorie şi Mitologie, Limbi străine, Ştiinţă, Teatru, Poezie şi Artă. Titlurile sunt din programa şcolară, dar nu numai, şi provin de la 55 de edituri româneşti. Elevii nu trebuie decât să îşi descarce titlurile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, printr-o simplă scanare a unui cod QR, de pe Biblioteca Digitală. Descărcarea oricărui fişier este gratuită, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor.

  Scoala Discovery

  „Şcoala Discovery” se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani şi are două componente principale: o serie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific, ce vor putea fi urmărite pe Discovery Channel, şi materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în procesul de educaţie.Proiectul ”Școala Discovery” a fost lansat pe data de 16 ianuarie 2012 de Ministerul Educației și Discovery Channel și încurajează elevii și profesorii să folosească metode moderne la orele de curs și să învețe despre știință, urmărind lecții speciale pe canalul Discovery.

  Dacoromanica

  În 2011, ca urmare a celui mai ambiţios proiect de digitizare la nivel naţional, Biblioteca Metropolitană Bucureşti a lansat dacoromanica.ro, cea mai importantă bibliotecă digitală românească accesibilă gratuit pe Internet, oferind utilizatorilor trei milioane de pagini de carte scanate.Portalul DacoRomanica îşi propune să devină un veritabil centru virtual al păstrării şi dezvoltării culturii româneşti, reprezentând un instrument vital în serviciul reţelelor de cooperare naţională şi internaţională. Biblioteca virtuală este dezvoltată permanent, fiind în prezent singura bibliotecă digitală profesionistă din România, concepută pentru a răspunde provocărilor Mileniului III şi pentru a deveni partener în Biblioteca Virtuală Europeană.