• Fii informat! Alege-ti viitorul!In saptamana 20-24 noiembrie 2017 in cadrul scolii va fi organizat un eveniment de promovare a ofertelor educationale ale institutiilor de invatamant superior.
 • Colegiul Tehnic Energetic din Constanța (Liceul Industrial Energetic) sarbatoreste in acest an 50 ani de la infiintare.Activitatile care se vor avea loc cu aceasta ocazie se vor desfasura la sediul scolii, in data de 12 mai 2016, incepand cu ora 9.00. La manifestarea vor participa foste si actuale cadre didactice ale scolii, fosti si actuali elevi, precum si invitati din minister, inspectorat scolar, primarie, presa, agenti economici, comunitatea locala.
 • Colegiul Tehnic Energetic Constanta organizeaza cea de a X-a editie a Simpozionului National EDMOND NICOLAU. Amanunte despre acest simpozion puteti afla aici
 • Colegiul Tehnic Energetic din Constanța este partener și beneficiar în Proiectul Erasmus + Learning to learn by teaching (L2LbyTe 2), 2015-2017, finanțat de Comisia Europeană pe axa KA 2- Strategic Partnerships for adult education, cu numărul de identificare 2015-1-IT02-KA204-014847.Mai multe informatii gasiti aici
 • Programul saptamanii 7 - 11 martie 2016 poate fi consultat aici
 • Bugetul aprobat al colegiului pentru anul 2016 poate fi consultat aici
 • POSDRU/175/2.1/S/151915 „Mentorat pentru elevi în business simulat”

 • În perioada 6 – 8 septembrie 2015, la complexul Cormoran din satul Uzlina, comuna Murighiol, județul Tulcea, s-a desfăşurat Târgul firmelor de exercițiu ”Antrenează-ți ideile!” în cadrul proiectului POSDRU/175/2.1/S/151915 „Mentorat pentru elevi în business simulat”, eveniment organizat de Fundația Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale – CENTRAS, cu sprijinul partenerilor săi, Asociația Smart Europe 2020 și Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă INTEGRA. La Târg au participat 156 de elevi, reprezentanţi ai celor 156 de firme înfiinţate în cadrul proiectului. Scopul târgului a fost acela de a familiariza elevii participanți în proiect, în special, dar și pe cei care au doar calitatea de vizitatori, cu activitățile specifice mediului de afaceri, oferind un spațiu de interrelaționare la nivel de firme de exercițiu, de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și de comunicare, precum și de dezvoltare a spiritului de echipă și de însușire a limbajului de business. De la Colegiul Tehnic Energetic Constanţa au participat reprezentanţii celor 12 firme de exerciţiu înfiinţate în cadrul proiectului, care şi-au dezvăluit talentul creativ prin expunerea în cadrul unor standuri a activității firmelor pe care le reprezintă. Elevii au fost coordonaţi de d-na profesor Gabriela Măgîrdicean, expert antreprenorial şi d-na Carmen Grigor, expert regional, reprezentantă a Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. Elevii care au reprezentat firmele de exerciţiu şi implicit, colegiul, sunt: Popescu Ghe. Lucian, Colodnicov Andrei, Grubai Vladimir, Ivan Mihai Alexandru, Cuşa Andrei Stelian, Licu Alin, Negoescu Andreea, Pantelimon Gabriel, Apostol Alexandru Cristian, Vladimirov Cristian Sebastian, Creţu Alexandru şi Moşoiu Adriana Cătălina. Cele mai bune firme de exerciţiu au fost premiate în cadrul Galei de premiere ce a urmat Târgului, Colegiul Tehnic Energetic Constanţa câştigând 6 premii prin reprezentanţii săi. A fost competiţie, au fost emoţii, învingători şi învinşi. Felicitari tuturor participanţilor la proiect pentru eforturile depuse si pentru rezultatele realizate!
 • POSDRU/175/2.1/S/151567 ”Învață să fii antreprenor prin Firma de exercițiu”

 • În perioada 8 – 11 septembrie 2015 a avut loc Târgul regional al firmelor de exerciţiu, Colegiul Tehnic Energetic fiind reprezentat de 2 firme, coordonate de profesor ing. Iuliana Tiţa, eveniment organizat în cadrul unui proiect POSDRU, domeniul major de intervenție “Tranziția de la școală la viața activă”. Activitaţile din cadrul proiectului POSDRU/175/2.1/S/151567 ”Învață să fii antreprenor prin Firma de exercițiu” s-au desfăşurat în staţiunea Jupiter cu participarea a două firme din cadrul şcolii noastre: - FE CTE Recycling SRL - administrator elevul Ionescu Mihai Alexandru, ajutat de colegii Cioinea Mădălina, Mina Aslan şi Bogdan Claudiu – clasa a XI-a A - FE Distinct Design SRL - administrator elevul Moroşanu Cristian Ionuţ, ajutat de colegii Niţulescu George Virgil, Cociaş Vlăduţ, Mihalache Cristian şi Parnica Dragoş Gabriel - clasa a XI-a A În urma participării la concursurile organizate în cadrul Târgului , firma Distinct Design, prin reprezentant Moroşanu Cristian Ionuţ a obţinut Premiul II la secţiunea “Cel mai bun vânzător”. La Târg au participat 310 de elevi, reprezentanţi ai celor 62 de firme înfiinţate în cadrul proiectului, din 6 judeţe din Reginea de Sud-est: Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea. Felicitări participanţilor!
 • 20 aprilie 2015: PROELECTRICA - editia I

 • In saptamana rezervata activitatilor din Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun, membrii catedrei tehnice de la COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC CONSTANTA, in parteneriat cu S.C. EURO VIAL Lighting S.R.L., au organizat un CONCURS SCOLAR TEHNIC intitulat PROELECTRICA, adresat elevilor de liceu tehnologic din domeniul electric/electromecanic. Concursul se doreste a veni in completarea Olimpiadei Tehnice Interdisciplinare, oferind posibilitatea cat mai multor elevi si, implicit, a cadrelor didactice, sa participe la concursuri de profil. Concursul Scolar Tehnic PROELECTRICA are ca obiectiv general promovarea ideii de competitie si performanta, adresandu-se elevilor din clasele a X-a si a XI-a de la liceele tehnologice, elevi cu aptitudini, inclinatii si interese deosebite pentru domeniile electric si electromecanic, toate calificarile. In acelasi timp, beneficiari indirecti sunt atat cadrele didactice care au pregatit elevi pentru concurs, au propus subiecte pentru probele concursului si au facut parte din comisiile de evaluare din cadrul concursului, cat si partenerul S.C. EURO VIAL Lighting S.R.L., care isi poate recruta din randul celor mai merituosi elevi, viitorii angajati. Asa cum a fost el gandit, concursul a oferit posibilitatea elevilor de a-si dovedi atat competentele profesionale pe care le-au dobandit pana in acest moment, cat si alte competente, abilitati, atitudini, cum ar fi: lucrul in echipa, responsabilitatea la locul de munca, utilizarea calculatorului, comunicarea etc. La concurs au participat elevi si cadre didactice de la urmatoarele unitati scolare: Colegiul Tehnic Energetic Constanta, Colegiul Tehnic de Marina Al.I.Cuza Constanta, L.T. C.A.Rosetti Constanta, L.T. Lazar Edeleanu Navodari, L.T. Ion Banescu Mangalia, L.T. Dragomir Hurmuzescu Medgidia. Castigatori ai Concursului Scolar Tehnic PROELECTRICA au fost toti elevii participanti, fiecarei grupe de elevi oferindu-i-se o diploma personalizata (pe ani de studiu). In vederea organizarii si desfasurarii in cele mai bune conditii a concursului, scoala organizatoare a apelat la sprijinul ISJ Constanta, al agentului economic partener si la alti sponsori. Sponsorul principal al concursului a fost ALKA GROUP care a oferit elevilor premiati produse specifice firmei. Concursul s-a organizat la nivelul judetului Constanta, urmand ca in anii scolari urmatori, in functie de interesul manifestat de elevi si de cadrele didactice, acesta sa se extinda la nivelul regiunii si chiar la nivel national, putand fi inscris in calendarul concursurilor scolare nationale. Mult succes!
 • 20 aprilie 2015: Concursul National "Stiinte si Tehnologii" Ploiesti, 2015

 • In perioada 8-10 aprilie 2015 s-a desfasurat editia a V-a a Concursului National "Stiinte si Tehnologii", gazduit de catre Colegiul Tehnic "Elie Radu" din Ploiesti. La competitia inclusa in Calendarul Activitatilor Educative Nationale 2015 au participat peste 600 de elevi si cadre didactice provenind din gimnazii, colegii si palate ale copiilor din intreaga tara. Colegiul Tehnic Energetic Constanta a participat la trei sectiuni ale concursului cu echipaje formate din cate doi elevi. Rezultatele obtinute in acest an de elevii nostri, in ciuda concurentei acerbe, au fost unele de exceptie. Astfel, echipajul format din elevii Madalina Cioinea si Nitulescu Virgil (clasa a XI-a A) au obtinut Premiul I la sectiunea Limbile straine pentru stiinta si tehnologie - Limba Franceza, cu lucrarea stiintifica Capteur de niveau (Senzor de nivel), insotita si de partea practica. Echipajul format din elevii Mihai Sabin Andrei si Costache Mihai Cosmin (clasa a XII-a A) au obtinut Premiul Special la sectiunea Limbile straine pentru stiinta si tehnologie - Limba Engleza cu lucrarea Laboratory of electrical measurement (Laboratorul de masurari electrice). Elevii Nadoleanu Vlad (clasa a X-a A) si Tanasoiu Adrian Lucian (clasa a IX �a C) au atras atentia participantilor cu Masinuta "inteligenta", inscrisa la sectiunea Tehnologiile secolului XXI, pentru care au primit Premiul Special al juriului. La concursul practic de asamblare in Tehnologia cu montare pe suprafata PACKAGING ELECTRONIC a participat reprezentantul nostru din clasa a IX �a A, elevul Ivan Mihai Alexandru. Rezultatele obtinute de catre elevii colegiului nu au fost insa intamplatoare, ci au incununat munca lor si a cadrelor didactice care i-au indrumat - prof. Claudia Nitu, prof. Iuliana Tita si prof. Gabriela Magirdicean. Un ajutor important a venit si din partea doamnelor profesoare Nicoleta Banu, Kamel Musa si a domnului maistru instructor Ioan Gabriel, care au sprijinit intregul proces de pregatire al elevilor.
 • 2016 - 2018: Proiect ERASMUS+ Calitate in educatie prin utilizarea instrumentelor TIC

 • Scoala a fost castigatoarea unui proiect finantat din fonduri UE in cadrul programului Erasmus+, actiunea KA101 - educatie scolara, destinate formarii cadrelor didactice. Cursurile s-au desafsurat in Barcelona, in 2 fluxuri, la ele participand 8 cadre didactice si 2 cadre didactice auxiliare ale scolii. Mai multe amanunte puteti afla aici
 • 16 aprilie 2018: Concurs PROELECTRICA

 • Editia a IV-a a Concursului PROELECTRICA se va desfasura in data de 31 mai 2018 si va avea, incepand din acest an, scolar si o sectiune dedicata elevilor din clasele a X-a si a XI-a de la calificarile din domeniul ELECTRONICA-AUTOMATIZARI. Detalii despre concurs puteti afla de la reprezentantii catedrei tehnice din cadrul scolii. Succes partcipantilor!
 • 14 septembrie 2018: Condiții acordare burse scolare

 • Criteriile de acordare a burselor scolare valabile in anul scolar curent le puteti descarca de aici